Coronahulp

Aan alle Lemelervelders

maart 2020

‘Let een beetje op elkaar,’ heeft onze premier gezegd. Dat zijn we in Lemelerveld wel gewend: we vormen een hechte gemeenschap die het Noaberschap hoog in het vaandel heeft staan. Op dit moment wordt extra zorg en aandacht van ons gevraagd. De reguliere plekken en momenten van ontmoeting, gesprek en samen dingen doen zijn weggevallen. Veel mensen blijven binnen en zijn alleen. Hoe kunnen we er voor zorgen dat niemand aan onze aandacht ontsnapt?

We roepen u op: Laat het ons weten als u zelf hulp kunt gebruiken, of als u zich alleen voelt. En laat het ons ook weten als u iemand kent die in nood is of die hulp kan gebruiken. Wat hebben we te bieden?

Behalve dat u zelf als Naober in actie komt, kan het goed zijn ook een van onze organisaties in te schakelen om:

  • een luisterend oor te bieden
  • boodschappen te doen
  • medicatie ophalen
  • etc.

Het is belangrijk dat we er voor elkaar zijn om deze moeilijke tijd door te komen. Wel moeten we ons natuurlijk allemaal houden aan de richtlijnen van de RIVM.

Om er zo te zijn voor onze dorpsgenoten werken we als onderstaande organisaties samen. Ook wordt in overleg bekeken welke initiatieven om hulp te bieden ontwikkeld kunnen worden. U kunt zich melden tot één van de hieronder genoemde contactpersonen:

Sociaal Steunpunt Kerken:
Gerda van Beesten, 0572 372251

Plaatselijk Belang Lemelerveld-Dalmsholte:
Eric Jansen Holleboom, 06-42947551

Saam Welzijn Lemelerveld:
Irma Hegeman, 06-11758607

E: info@pblemelerveld.nl of ssk@rvk-lemelerveld.nl W: www.nietalleen.nl